Tukar lagi...

Current mood: Making a huge change. H-U-G-E change.
Current emotional state: Undefined
Current dragons in slaying-list: 5, with 1 extremely tough to kill
Current wish: To kill that difficult dragon

Aku tukar blog template ke template asal :p

Dia cakap apa? 'Tukar lagi? Kan yang sekarang ni ok?'

Tak ok la. Sbb dier nyer 'feel' tu terlalu depressing (black & gloomy), and aku tak rasa nak jadi orang yang serius n depressing....

Dua tiga minggu lepas, kawan baik aku yang poyo tepon. Soalan pertama dia - 'Akak, akak masih poyo tak?'

Poyo ni, mengikut tafsiran dia ialah 'eksen'. Hehe. Yalah kot. Aku dulu memang poyo. So, aku pun panggil dia poyo gak.

Sejak aku bertukar tempat keja n bertukar environment dari 'selamba pukul berapa nak masuk keja lantak la', ke environment yang bulan ni je aku konpem bertukar punch card ke warna hijau (lepas tu, warna merah), aku jugak bertukar attitude - dari 'slamber apa orang nak cakap', ke 'tak leh, nanti apa orang cakap??'

Perubahan yang mendadak ni b-coz aku rasa aku kena ubah sikap kepada lebih dewasa... kononnya la. Sedangkan sebenar-benarnya aku ni masih suka main lompat2, berlari2, dan bagi ikan makan. Akhirnya aku gak yang tensen. Tak leh jadi. Aku kena revert balik ke nature asal aku - minah slumber...

Walau apapun, lepas nih aku teringin nak tukar lagi. Dah lumrah aku sebagai seorang Gemini. Suka buat perubahan. Jadi lepas ni aku akan melakukan anjakan paradigma ke satu blog skin yg aku suka tapi tak leh download (hampeh tul...) so kena tunggu orang tu tolong aku. Mayday! Mayday!

Speaking? Hehe. Orait, leh. Klu aku rasa nak speaking la. Tapi la ni, aku berfikir pun dah guna BI, boleh nak masak nasi fikir - Rice, 2 pots... Huk ala! Tolong la...

0 comments:

Post a Comment