Celcom In Play(ful mood).

Terasa nak tido dalam kelas. Ngantuk... Malam semalam tido kul 2 pagi. Menurut Junaidix, tak cukup tido leh gemuk. Tapi aku peratikan makin banyak tido lagi gemuk. So antara gemuk ngan lagi gemuk, baik la aku gi gym lagi lepas balik dari KL nanti :p (hehe, ayat apakah ini?)

Sebab tak puas hati ngan Celcom aku pun tepon Celcom helpline. Lepas mendengar marketing message dier yg panjang berjela2 (n lepas dekat 10 kali call), barulah aku mendengar suara Celcom consultant tuh.

'Yes, may I help you?' 'Yeah. Message failed to be transmitted.'
'Your mobile number?'
'019-7....'
'Where are you staying right now, miss?' 'JB?' (duh...)
'Hold on, miss. There was a server problem in that area. We'll try to solve this problem in 24 hours.'
Hello? I've a relationship to save here, ok? Can you make it in another 5 minutes?

'What u can do, miss, try to switch off ur phone for 10 minutes. Then switch it on, and give another 1 minute. Then try to send a text-message to any number.'
'Ok.'

Aku pun buat apa yg dia suruh. Tapi bila aku switch on tepon n try send message lepas seminit tuh, message tak leh jugak antor. Geramnyer! Rasa nak baling dalam tong sampah! Aku pun tepon sekali lagi. Kali nih bukan setakat message tak leh hantar yg aku complain, aku lecture sekali pasal mesej sampai lewat, bla2... Ha, amik ko!

Kali nih, baru la boleh hantar mesej. Hampeh. Tunggu la aku ada duit sket, aku nak tukar mobile operator. Murah, tapi service teruk, buat aper?

0 comments:

Post a Comment