Pegi keja naik motor ari nih. Mula2 tak plan pun tapi bila fikir2, esok dah nak kena travel ke KL so aku boleh tinggalkan motor tu kat rumah Jane. Balik dari KL lusa, aku boleh amik balik motor tu. So, aku pun ngan tawakaltu 'alallah, bawak motor gi keja.

Al-hamdulillah, selamat sampai ke opis tanpa kesulitan. Cuma time aku mencelah2 antara lori ngan bas kat satu traffic tu, side mirror terlanggar badan bas tu tapi tak de pape. Polis trafik tengok plet 'L' aku n tak cakap apa2 pun, walhal motor2 lain siap kena check. Tapi memang aku satu2 nya pompuan bawak motor lalu kat situ. Sepanjang aku gi keja naik bas aku memang observe tak de sorang pun pompuan gi sana naik motor AS driver. Pembonceng adalah. Tetiap hari gi keja naik bas aku akan observe laluan motor supaya aku boleh ingat lorong mana aku nak amik, etc.

Akhirnya... :)

7 comments:

  1. at last.. naik motor juak pegi keja. mesti kitak la pemandu yang paling berhemah diketika itu ;p

    ReplyDelete
  2. isk, biasalah! hehe. kecuali time terlanggar tepi bas ajak. muahahah!! wat donno jak...

    ReplyDelete
  3. terlanggar tepi bas? isk..isk.. maok juak nya celah kat ruang nok kecik ya.. ilek aaa..

    ReplyDelete
  4. fu yooo..berani nye cik adik kita ni..wei lesen L leh bawak moto atas jalan raya ke? bukan ke lesen L tu bwaknya slow ala-ala...LEMB......UUU...jgn mara gurau je!!!hahahaha

    ReplyDelete
  5. karni nak dtg jummat ni berapa h/b? 12 ek? betul ke nak tumapng rumah akak..tp akak balik kg..11/11/2004..housemates pun maybe semua dah balik kot...confirm balik ek.

    ReplyDelete
  6. mane pulak 12hb.. esok la cik kak ooi..

    eh aku lak jawab soklan tuh ;p

    ReplyDelete
  7. "Sepanjang aku gi keja naik bas aku memang observe tak de sorang pun pompuan gi sana naik motor AS driver. Pembonceng adalah. Tetiap hari gi keja naik bas aku akan observe laluan motor supaya aku boleh ingat lorong mana aku nak amik, etc."

    kalau naik motor, bukan driver dik.. rider :)berani betul adik naik motor eh.. kat jalan sibuk tu :)

    ReplyDelete