School Again...

Beberapa minggu yang lepas, aku gi blog Sifoo grafix aku (eh, baru teringat. Mana sebutharga utk bromite tuh??) n tergelak besar tengok betapa akademiknya sifoo aku sekarang nih.

Jadi aku nak paparkan kat sini terma2 akademik yang diaplikasikan dlm environment kerjanya:

1. buat keje sekolah = buat keje kat ofis
2. pergi jumpa cikgu = jumpa client / bos
3. group discussion = meeting
4. buat assignment = projek berproposal
5. waktu rehat, pegi kantin = lunch hour
6. ada final = keje on deadline
7. menulis abc = buat programming (nie programmer aku je)
8. mewarna lukisan = sedang mendesign
9. cikgu marah = client /bos tak puas hati
10.tolong cikgu = keje free tak berbayar /overtime
11.ngorat cikgu = tackle client / ampu bos, promote
12.cuti sekolah = aku cuti
13.ponteng kelas = lari dari client buat sementara..

Walaupun keje2 aku sekali-sekala je mewarna lukisan n tak penah lagi menulis abc, aku rasa kebanyakan term tu memang relevan. Jadi aku nak tambah beberapa kat sini:

14. buat matematik = banding harga
15. buat esei = proposal pendek
16. pendidikan seni = cut-n-paste keratan akhbar

Muahaha! Memang best, kreatif, inovatif la otak Sifoo aku nih...

Adaptasi dari: Sifoo

0 comments:

Post a Comment