Kehidupanku sehari2

Last nite balik lambat lagi.

While photocopying some documents, I joked to Dill, the HR Exec,

'I leh dapat extra bonus lagi ke?'
'Raya bonus is the only bonus we got la...'
'We must be employee of the month!'
'Of the year...' (both erupted into laughter)
'Of the millenium!'

Reasons aku selalu balik lambat:
1. Esok banyak keje sekolah.
2. Ada meeting yg selalu abis lambat
3. Ada meeting after opis hour
4. Trivial stuffs yg kene buat selalu kena tolak ke tepi sampai dah jadi important & urgent stuff
5. Tak de bende nak buat kat rumah.

Kekadang aku rasa, alasan no. '5' tu yg menjadi alasan paling utama. Aku tak gemar tengok tv. Kalau ada rancangan best, aku tengok la. Aku terlalu penat nak buat design. Aku rasa tido awal buat badan rasa lenguh esoknya. Tak de sapa nak diajak keluar makan, jejalan, shopping. So baik aku dok opis siapkan keje. Abis citer.

0 comments:

Post a Comment