'We want to help u. When u just walked off, we felt offended.'

Nasib baik aku tak baling cup berisi Coke tu kat dinding. Dah la sakitkan hati aku, anggap aku nih bermasalah sedangkan dieorang tak penah amik peduli apa yang aku cakap selama nih.

Beberapa hari sebelum tu, aku penah tulis dalam email kat depa nih sumer,

'I dun like people pushing me to know my problem. Usually I'll just say 'I'm fine' if I'm still considering whether I wanna tell or not. I will only tell if I'm ready to tell.'

Selang beberapa hari pastu, dieorang buat exactly apa yang aku tak suka. Bila aku still tak nak cakap (dah la dah hot giler2 masa tu, still tak bley faham lagi), boleh plak nak terasa ngan aku. Ikhlas sangat la nak tolong cam tu.

'Ur intention may be good, but what u guys did to me, really hurt me. I felt like some animal trapped in the corner, I couldn't believe u guys did that to me.' Aku jawab.

'Meby u can forget abt it. Just act normal.'

Aku plak yang kena berbaik2 dulu ngan dieorang? Sapa yang antagonize sapa in the first place??

Nasib baik Coke dah abis.

0 comments:

Post a Comment