Dah 3 hari tak dak air kat rumah. Paip besar pecah. Aku tak banyak cakap, sumbat baju dalam beg, & merempat kat memaner je la yang ada air. Nasib baik la ada tempat menumpang :)

Aku tak sangka GM Finance boleh tegur pasal berat badan aku :)

'Why are u not going out for lunch?'
Aku tunjuk kat yogurt strawberry kat atas meja aku.
'THAT'S LUNCH?'
Mengangguk & tersengih.
'Already so thin, what for want to diet??'
So thin mah??

Ah well... Aku tahu berat aku dah naik mendadak sejak mula kerja kat sini. Mula2 tak amik pusing. Tapi lately, aku dah obsessed giler nak kuruskan balik ke berat asal. In fact, lebih ringan daripada berat tu. Then, next time aku tengok muka kat cermin, tak de la nampak chubby sangat pipi nih. Chubby yang comel tak pe gak. Tapi aku bukannya budak 2 tahun lagi. Tak comel, tak de sapa yang nak :(

Hari nih, menghapdet resume, buat cover letter, kemaskan dapur, main2 ngan laptop Macha (best aa, laptop dier... BenQ warna biru kesukaanku :) ). Teramat bosan sebab housemate2 yang lain gi keja, so aku pun gi Jusco (Erk, asik2 gi Jusco). Tetiba ada mood nak masak something. Balik rumah, aku masak spageti. Campak2 je bawang, daging cincang, cendawan & pasta kat dalam kuali, pastu, tadah! Siap ;p Tulah resipi orang pemalas. Lain kali klu rajin sket, aku nak wat nasi tomato plak. Tu memerlukan skill mencampak yang lebih advanced. Apa2pun, kat housemate yang mengabiskan spageti tu, thank u so much sebab sudi makan & basuh sekali kuali tu!

Lastly, lusa bermula balik zaman mengorat kompeni. Tiket bas ke KL dah beli -->uwaa!! apsal mahal sangat seyy?? Dah naik RM26! :(( <-- & dah inform Dill jugak kul baper aku bakal sampai kat Stesyen Universiti. So sebenarnya, tulah tujuan aku ke cc malam nih. Nak print cover letter & memblog!

0 comments:

Post a Comment