How To Say?

Tadi gi surau, terjumpa DQ.

'Oi, Carneyz. Orang hari Sabtu, Ahad dok kat umah. Rehat. Yg ko gi opis, buat apa? Tak reti rehat?'
Sedap, lemak berkrim betul ayat tu.

Aku pun tau rehat. Tapi bos aku tak tau aku nak rehat. Dia tau nak news release before hari Isnin. Tu pasal la aku buat2 tak tau arinih sepatutnya rehat.

Nasib baik NR tu dah siap. Dah email pun kat dia. Tapi aku tak puas hati pasal info yg manager tu kasi kat aku ada yg tak betul.

'Amende IATA code nih? Sejak bila Yemen nyer code SAA? Kurang ajaq betul kasi info salah kat aku. Nih Islamabad punyer code pun salah. ISD tu Iscuande punyer la.... bla2...' sambil wat keja, aku membebel. Biasalah. Perut meragam. Kepala fening. Membebel la jadinya.

Lepas nih aku nak blah la. Nak pi Taman U. Lepak kat rumah depa la, sapa lagi. Huhu, Shell tak refund lagi duit aku. Dah tahap kritikal dah balance akaun aku tuh. Uwaa!! Tensen, tensen.

0 comments:

Post a Comment