Salam Aidilfitri

Image hosted by Photobucket.com

Minggu nih aku teramat busy plak. Mana dengan kapal masuk lagi, buat news lagi, pastu kena organize ngan invite orang gi majlis buka puasa. Part tu yang leceh giler. Malas betul nak kena follow up ngan dieorang, macam anak raja plak. Tapi terpaksa la. Nanti dieorang tak datang, penat je aku siapkan gift pack untuk dieorang.

Hari nih relax sket. Aku dah setelkan apa2 yang patut. Tgk la task aku yg aku sepit kat paper holder bunga tu. Baper helai dah aku taruk kat situ. Tapi sekarang dah cross out sumer. Senang hati aku. Boleh la gi melepak sat lagi.

Raya tahun nih, macam tahun2 sebelumnya, aku tak buat preparation sangat. Seperti biasa, belikan biskut batang buruk untuk mak aku. Awal2 puasa lagi dia dah pesan batang buruk. Aku beli sepasang baju raya yg dah siap je. Malas la aku nak sibuk2 tanya apa fesyen terkini, kain apa nak beli, nak hantar kat mana, nak beli tudung sedondon ke tak. Tak kuasa. Seingat aku dari kecik2 lagi, aku tak gemar sangat nak melawa time raya.

Waktu kecik dulu, lagi dahsyat. Aku tak suka pakai baju kurung. Dari seorang anak kecik yang jarang merajuk & tak banyak karenah, aku boleh mengamuk kalau mak pakaikan baju kurung. Sebab tu, kalau tengok gambar raya, aku sorang je yang tak pakai baju kurung. Pakai t-shirt ngan shorts. Ada ke patut? Nasib baik mak aku penyabar orangnya. Kalau aku jadi mak aku, agak2 nya dah kena lempang kot.

Tapi bila dah besar nih, dah ok la kot. Tak de la jadi tomboy. Cuma suka aktiviti lasak je, tapi tak selalu ada peluang nak melasakkan diri. Ciri2 keperempuanan tu masih ada. Contohnya, aku suka benda2 cute macam teddy bear. Comel tak teddy bear tu? Siap pakai baju & bawak beg sandang lagi :p Tu kawan baik aku, Eva yang kasi waktu besday aku yang ke-20. Dia cakap teddy bear tu serupa macam aku (erk?)... suka bawak beg sandang.

Hehe. Ya betul. Orait apa, dari bawak beg tangan muat2 handphone ngan beg duit je. Cuma dulu aku ingat kawan2 yg suka bawak beg tangan nih, kalau kuar gi outing sesama, asal time solat je, mulalah tersengih2 nak mintak pinjam kain telekung. Pastu aku sindir balik, 'Tulah, aku bawak beg sandang, korang gelakkan aku. Macam nak gi sekolah la, nak gi panjat gunung la. Tapi beg sandang aku yg gedabak ni la yg boleh sumbat kain telekung!'

Tapi sekarang dah rindu kat dieorang. Especially budak2 Raub - Haiza, Nonet & Fiza. Tak luper kat Bib jugak. Aku penah sekali beraya kat Raub masa tak dapat balik final year dulu. Seronok juga, tapi lebih seronok kalau beraya ngan keluarga sendiri kan?

Apa2pun, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kat semua pengunjung blog :) Maaf Zahir & Batin kalau aku penah terkasar bahasa kat korang!

Salam Aidilfitri

0 comments:

Post a Comment