Le Extreme Order

Adam's hand reached for the apple. I know exactly how Adam felt. It was stupid.

Aku rasa cam nak meletup semalam. Rasa nak 'basuh' manager2 sorang demi sorang. Kalau non-exec boleh pulak tak nak suruh overtime, sebab nak cut manpower cost. Exec sesuka ati je nak suruh keje beyond working hour?? Who invented this stupid rule anyway? Meh aku lempang sekali.

Next time, please dun bury the Xmas trees.

Pastu aku pening kepala jugak pasal housing kat KL. Aku ingat dah nak cuci tangan je, tinggal nak bayar deposit & masuk. Rupa2nya... Nasib baik aku ex-hosmet aku dulu, Kak Tini bagitau rumah lama dia nak cari hosmet.

What the fish? What the fish? What the fish???

Lepak la kat tasik, kasi cool down sket. Cuaca mendung ngan angin sejuk buat aku jadi tenang balik. Bunyi air & pemandangan sekitar taman UTM buat aku rasa cam nak tido pun ada gak. Tapi, aahhh... lega. Jauh dari perasaan marah yg membuak2 sebelum tu.

Tengah mengelamun tengok satu family nih bagi ikan makan, tetiba henset aku bunyi. Sebelum tu, colleague aku dah call, tanya pasal hal keja (aku nak lepak pun tak senang!). Baru je nak bertukar menjadi singa balik, tengok2 no. Kak Za naik.

'Ye Kak Za.'
'Kat belakang awak.'

Huh? Aku toleh dan tengok Kak Za ngan Yana tengah gelak2. Terkejut jugak la tengok dieorang kat situ. Wah, rupa2nya dieorang tau aku kat sini. Saja nak buat surprise la tu.

'Ai, mek. Tension lagi ke?'

Hehe. Tau aje port aku bila tension. Ntah. Terus rasa hepi & hilang tension bila dieorang datang semata2 nak teman aku lepak.

0 comments:

Post a Comment