Sibuks!

I'm barking mad. Mad to stay at the office until the wee hour last nite. Needless to say, I'm going to KL again later today. Nasib baik everything dah setel malam tadi. Meeting material. Printed e-mails. Et cetera, et cetera.

Aku rasa dah nak time la. Sebab angin aku pun macam angin kus-kus. Sekejap sejuk, sekejap panas. Mintak maaf, yang. Terkasar bahasa pulak petang semalam :( Nasib baik dia dah semakin memahami. Selera makan pun bertambah jugak. Pantang-larang, diet sumer redah aje. Yang penting nafsu makan tu puas. Itulah petandanya aku akan dilanda... (dot, dot, dot.)

Mungkin jugak sebab aku tensen. Aku betul2 nak tengok projek aku 'live' on time. Kalau boleh, comes New Year 2006 je, dah launch la projek aku nih. Amin. At the same time, aku nak kena setelkan urusan berpindah-randah ni. Maklumlah, nomad. Ke mana2pun bawak segulung tikar buruk aku tu je (best la pulak guna ayat 'segulung tikar buruk'. Next entry nak buat 'Carneyz & Segulung Tikar Buruknya'. Haha! >gelak evil<).

Then nak kena attend meeting kat KL. Sabtu nih dah dapat assignment baru pulak. Boleh tak kalau aku propose kat bos aku supaya keja aku blogging je?? Boleh tak??

Antara nak setelkan projek nih, bos suruh revise design signage yang aku buat tu. Nasib baik minor changes je. Cuma bila discuss ngan Chairman on my design, dia propose buat something yang even better. Chairman nih nak kene cekik jugak! Cakap last minute, haku jugak yang, 'Ala... naper u tak bagitau awal2??! Kalau tak I dah revise awal2 cam idea u tu...' Tau tak dia jawab aper??

'You tak tanya pun.'

Uish Chairman. Gigit karang! Kenapalah ke'poyo'sanmu itu cukup menguji kesabaran aku. Nasib baik ur one of my good friends. Sudah, sudah. Daripada aku makan orang, baik aku revise design sebelum tunjuk kat Trump, Inc.

... kisah seorang graphic designer tak bertauliah. Sekian.

1 comment:

  1. It is my great pleasure to visit your website and to enjoy your excellent post here. I like that very much.
    Outdoor Business Signs

    ReplyDelete