Hari Kusut

Hari ni, keje aku memeningkan kepala.

Pening kepala#1
Baru jumpa Trump. Seperti biasa, ekspresi muka dier boleh buat lutut menggigil woo... tapi lepas satu demi satu memo taruk atas meja sambil explain,

'As a way to cut cost...
To help to trim the cost..
A cheaper alternative...'

mungkin menyebabkan cuping telinganya terasa lebih 'sejuk' dan 'nyaman'.

Tapi satu je memo dia sign. Hampehs. Whatever la Datuk, as long as gaji I tak kene trim. OK?

Pening kepala #2
Tengahari, ada meeting di PWTC. Kononnya nak mintak sponsor event. Beriya2 la dieorg nak 'memberikan sokongan padu'. Aku pun bersemangat la story2 pasal event ni. Akhirnya,

Aku: 'So, can I conclude that you are interested to be our main F&B sponsor?'
Encik X: 'Oh yeah. We'd love to support this event. We foresee that this event will enhance our brand & revenue on that day.'
Aku: 'Definitely, no questions about that. As our main sponsor, we'll make sure your brand will be visible. So, are you going to sponsor tea break, lunch or both?'
Encik X: 'Erm... Tengok la dulu.'
Aku: ??
Encik X: 'I can sponsor the mascot, the decorations, bla bla...'
Aku: !#$%&*?? Kata nak jadi main F&B sponsor, apakejadah nak sponsor mascot??

Dari zaman Uni lagi aku paling benci kene suruh carik sponsor. Sebab bila jumpa ngan orang cenggini, nak contribute kalau boleh sebatang pen je, tapi nak branding coverage mengalahkan corporation yang sponsor beratus2 ribu!

Encik X, kalau macam ni, baaaaaiiikkkkk lagi saya sponsor diri-sendiri ok? Lebih jimat tak payah nak buat advertisement khas untuk you!

Pening kepala #3
Bos kiteorg tanya, 'You all nak sponsor apa, ya?'
Aku dan Ira, assistant aku tengok each other dengan pandangan, 'What the...??'

Later...
Ira: Better lagi kalau I duduk atas pangku Encik X tu and cakap, 'Ala, Encik X... Boleh la sponsor makanan utk kiteorg... I think it'll work magic!'

Yes, Ira. Whatever is better than just asking whether they mind giving us a pen as sponsorship.

Pening kepala #4
Hari ni baru hari Khamis?? I can't wait for Saturday!!!

0 comments:

Post a Comment