Weekend

Sekarang musim kenduri kawen. Selamat Pengantin Baru kepada sesiapa yang baru mendirikan rumahtangga! Kepada pasangan yang menyambut ulangtahun perkahwinan, Selamat Ulangtahun Perkahwinan! Kepada yang bakal mendirikan rumahtangga, banyak2 bersabar ye. Hehe (pesanan ini ditujukan kepada kawan saya yang sekarang ni asyik bertekak je dengan bakal suami) Been there, done that dear. Isu kecik pon boleh jadi perang dunia ke-3! *bercakaran mcm kucen*

Kalau weekend lepas, kami menyebokkan diri ke kenduri kawen ex-housemate saya, weekend ni kami duduk di rumah je. Macam makcik & pakcik yang sudah menopaus. Haha. Lately, kami jarang keluar bercuti2. Sebab sekarang ongkos bercuti boleh bikin heart attack. Even cuma naik CLK boleh membakar poket kami. Therefore, lebih baik duduk rumah. Tengok Astro. Buat lawak bodoh. Tido. Hehe.

Hari Ahad pulak, saya bizi. Bizi blender baju. Bizi sidai baju. Bizi lipat baju. Bizi iron baju utk stok seminggu. Suami Terchenta pon bizi. Bizi di dapur, memasak. Dia suka berlagak macam chef professional. Kadang2 buat saya takut. Sebab saya dah penah melecur teruk masa goreng ikan. Jadi saya akan lari jauh2 sementara Suami Terchenta praktik skill masakannya.

Kesimpulannya, that's our weekend minggu ni. Macamana your weekend pulak?

0 comments:

Post a Comment