Teh Tarik Session - Fab 4 is back in town

Malam ni saya relaks abis. Ainie budak perasan comel is in town, and that means only one thing - girls night out. So kiteorang hasut Jen supaya ikut, saya hampir2 tarik diri tapi lepas tu saya pulak jadi drebar ke NZ, Wangsa Maju.

The moment Jen got into the car, dia berkata dengan sangat takjubnya, 'Eh, hubby lets you drive ke? I envy you la, can drive in KL dy.' 
'Can la, why not?' Saya keheranan. I'd been driving everywhere - Seremban, Melaka, PD, JB... apa la sangat KL (chewah! Hahaha! Sumpah, ni ayat ajinamoto je).
'Coz my hubby didn't allow la...'
'Why not?' Ainie menyampuk.
'He said he'll only let me drive after he installed GPS in the car. Later scared I got lost la, this la that la...'
'Aiyoh, so caring la MK...'
Saya cuba imajin kalau Suami Terchenta tak kasi driving. Some more, driving my own car. Sure Perang Dunia Ketiga (so far dia bagi la). Tak pe Jen. You wait till your marriage is 3 years old. He'll let you drive with or without GPS.

Dalam kereta, dua orang budak comel seperti biasa, membuat pencemaran bunyi sementara seorang budak comel jadi samseng bawak kereta tengah-tengah bandar (saya la itu). Sampai Ainie jerit2 - 'Ainie, this is how KL drivers drive.' Sebenarnya, tengah sebok pasang telinga sampai drive on auto-pilot mode. Hehe. Madam Chen a.k.a. former Miss Universe (now Mrs), sebok telefon her hubby - 'zhe tou, ni zhe tou ma?' tanya En Chen kalau dia tau tempat lepak kami tu. 'What's the mamak place again, Carn? BRJ is it?' Saya pon tak ingat, tapi saya jawab je, 'Uhuh.' Nasib la Mr Chen, pusing2 carik BRJ tak jumpa. Nasib baik Ainie call Survivor tanya nama tempat.

Tiba2 Jen gelak sesorang, 'You know what, this is actually my 2nd time going out at night with friends since I moved to KL - first time was few months ago when we went to Midvalley!' Ainie & saya geleng2 kepala.

'Jen, get a life!' Ainie.
'Last time we went out EVERY night sampai pukul berapa entah lepak2 & main boling!' Carneyz.
'I know! Hahaha! Marriage has tamed me.' Jen.

We reached NZ and after one round and an illegal turn later, we parked and went to find our port. Ordered drinks and food and started our familiar routine - making dirty jokes and bursting in laughter. It's been a long time since I laughed this way. Been a long time since I had a teh tarik session either. Kesiannya la aku.

After 'huha2' & 'haha2' an hour later, barulah Survivor and Nana came to join us. Gila lama tak jumpa Survivor. Rupa pun dah macam balak mana la. Still, the funny crazy Survivor. Hahaha. Tak jadi nak marah minah Chipsmore ni. 

But then I had to leave already. Dah nama isteri orang kan. Hahaha. Tapi malam ni sungguh la terbalik. The wives went to lepak @ mamak and para suami stayed at home watching tv. Tapi saya baik kan. Drive sendiri, tak mintak ambik pon (ayat ni ditujukan khas kepada Jen).

Huhu. Kalau la boleh buat ni selalu. I miss this moment. I miss them. I miss us.

'Let's name our cafe, 'Queen Wife Cafe'.' Banyak la korang.

0 comments:

Post a Comment