Menang 4-3!

Ini bukan tipu. Ini betul-betul punya. Kami menang friendship match lawan Ma****** bukan setakat 2-1, tapi 4-3! Kawan-kawan, mari sama2 angkat tangan sambil jerit, 'HOYEEE!'



Sebelum aku story pasal game futsal malam ni, meh citer sket asal-usul penglibatan aku di dalam sukan futsal malam ni. 


Minggu lepas, kami dapat email menyeru staff-staff untuk join futsal friendly match dengan satu kompeni ni. Demi memenuhi KPI saya menyahut saranan semangat berpasukan, aku pon sign up sekali. Pastu siap pujuk2 member satu dept join sekali. Huhu. Hiduplah KPI sukan untuk negara!


Oh my God! Aku rasa macam mimpi. Macam boleh tampar muka sendiri 10x. Walaupun kami prektis sekali je tapi kami menang. Walaupun kami baru nak decide siapa main position apa 10 minit before kami start game, tapi kami menang:



'Eh, siapa nak main position apa ni? Erk. Defend? Amende tuh?'


Dah la aku serius seorang kaki bangku. Sepak bola pun dengan kadar kelajuan 10km/j. Goalkeeper boleh jalan lenggang-kangkung nak tangkap bola aku ok! MUAHAHA! Aku gelak cover line nih. Therefore, aku rasa macam tak percaya pulak bila kami menang. Gambatte!




Ehem. Warm up dulu. Prektis tendang bola

Sebelum start game, kami beratur untuk bertukar-tukar cenderahati. Kami semua dapat diari. Erk. Hopefully itu ialah diari untuk tahun depan ye geng lawan. Hehe.


Mari-mari, kita tukar hadiah Krismas.

Aku main position defend, ambik kau! Yang bestnya, bila game nak start aku leh tanya, 'Eh, defend tu apa? Dia buat apa ha?' *ramai2 pengsan di court Ampang Sports Planet*

Game tu habis pukul 9pm dan kami semua pulang dengan gumbira (ini ialah ayat malas dari orang mengantok yang keletihan lepas menang futsal).

0 comments:

Post a Comment