Best friend,

I just wanted to wish you.

Merry Christmas. Wherever you are.

You asked - 'Is he everything to you now?'

I could not bring myself to answer that, monk. What could I say?

That you are my best friend, but he. My soulmate, my partner. We shared a child together, we lost it. He held my hand as I went through the pain of loss. He carried me when I lost my strength. He gave me back my laughter when I thought I had lost it all. He shared everything he has with me.

You know monk, he is the one like we used to fantasize about our dream guy. The One.

Yet both of you cannot be compared, or weighed, or ranked because you don't belong in the same category. You are both special to me in your own rights. Just like everybody else is special to me in their own rights.

If one day you meet The One, I will not question you. Is he everything to you? Because monk. I very well know the answer.

That I too, have a special place somewhere in your heart. Your best friend who once shared your ups and downs.

Have a blessed celebration. I pray that you will meet The One soon.


Love,
-Chimpz-
If there is one thing to be marvelled about my pregnancy this time is that how good we were at keeping it a secret. We spent the first trimester acting like two guilty teens trying to hide our pregnancy from everyone including family members. The second trimester, trying to ward off 'Are you pregnant??' questions in Facebook ('Pregnant? Who? Me?'). The third trimester, well. No point in hiding it anyway.

Some friends were offended that such news were not shared in our blogs - other people joyously announced about their pregnancy the moment the second line on the pregnancy test appeared either through tweet or Facebook update or a one-liner in their blog - Yeaay! I'm pregnant!' Then the weeks after that, they proudly showed the ultrasound scans of their fetus and/or moan about not being able to stomach any food due to morning sickness.

But not us. Not a single test kit, nor a vomit story came forth (and there were plenty of vomits, I tell you). After our first pregnancy, we could not help being superstitious and totally left it out of our blogs until we entered the last few weeks of the pregnancy. By that time of course our blogs were like two abandoned houses and nobody bothered to visit any more.

To make it up to our friends who used to read this blog anyway, let me tell the story of the birth of the most awaited baby of the year - Baby Khayla.

There were a few things that I wanted to do before the baby pops out, unfortunately we were not able to spare the time nor the resource to do it:

1. Climb Mount Kinabalu - for obvious reason kan? How do you expect a huge human incubator to fly to KK, let alone reach the foot of the mountain?

2. Go backpacking to UK - OK, I should've planned this 3 years ago. Scrap it.

3. Spend a night unwinding at a luxurious hotel - remember that house project that ate whatever reserve fund we have for fun?

4. Go on endless dates with the hubby - Knowing that going on a date with hubby only the two of us after this point will be near impossible, I set my heart on trying to make this happen. BUT. This simple and harmless act was usually thwart by the lack of appropriate clothes to go out. By appropriate, I mean, I run out of clothes that still fit me and the rest are just my work clothes. Takkan nak pergi dating pakai baju ofis kan?

Therefore, lessons learnt are never put off any ambitions and never wait until the last trimester to do stuffs that you want to do.

Before Khayla was born, I was convinced that I would have a normal delivery. My mother had normal vaginal births, so I would have one too, no? Being typical me, I spent hours poring over pregnancy books to prepare myself for normal labour. Heck, I even spent hours reading about making babies weeks away from my wedding date to prepare myself for the scary night - but that is totally irrelevant here. According to the pregnancy books I read, some of these tactics help to reduce labour pain / time:

1. Walk up and down the stairs - I only did this maybe 3 times. It took me 10 minutes to reach our house at 3rd floor, and by the time I reached home, I collapsed on the bed, panting with exhaustion.

2. 15-minute brisk walk in the evening - Hah. I am proud to say that I have done this ONCE. That is, together with Idayu. The only thing that made it our hour-long walk bearable (because after 5 minutes, I started to get back ache) was because we also checked out the guys jogging at the park. Idayu went, 'OMG, look at that delicious guy!' and I nodded my head and went, 'Uhuh! Totally!' Khayla, sila jangan ikut perangai mak.

3. Make love to hubby as part of the labour exercise - THIS I follow diligently.

Turns out that whatever preparations I made were pointless because by Week 36, my doctor was positive that I will not be granted my hope of delivering my baby the normal way due to placenta previa. Huh. So much for stair-climbing and waddling across KLCC park and knocking back a glass of cold chocolate drink afterwards.

She was also positive that she may not be around towards my due date and by the way, which date do I prefer? 15th or 17th? It took us a day to deliberate on the perfect date which consists of - 'But 15th is our wedding anniversary! It's only appropriate that she is our wedding anniversary gift this year...'

So 15th December 2010 it is.

The only problem with knowing the delivery date is trying to cramp everything in the in-between period. We were told that the baby will be delivered via C-section in Week 36 and the operation will take place in Week 37, so I had only 2 days to finish work before going on maternity leave. 2 days. 2 FREAKING days.

There I was, racing against time to finish my job in order to deliver on the chosen date (and impatiently telling people over the phone, 'What? Don't bother me now, I have plenty of things to do before I start my maternity leave in about 2 days' time!') Unlike other people who takes birthing process seriously and does the necessary preparation (a.k.a. get early leave to get into birthing mode and de-stress...), I went full-speed ahead with work to finish my job. I did not leave office until it was almost 9pm. I don't know why - for someone who wishes to flunk job and get VSS offer (seriously), I couldn't leave my job unfinished. Full of flaws - yes. Unfinished / half-completed, no-no. You see, that is why I hate my job so much - there's too much work, nak beranak pun tak senang.

(To be continued...)
Note: I wrote this entry days before Khayla was born but did not get around to post it. It felt ages ago that I was being melancholic about leaving the world of just 'Mr & Mrs Junaidix' now that we have another extension of 'Junaidix Jr.' (or Little Carneyz).

... before we welcome our little but biggest project into the world.
*Sniff*

Bye-bye couplehood. Hello, parenthood.

I know this may sound weird considering that we are over the moon about this pregnancy, but I know I shall miss the world of two-some.

No more before sleep cuddles.
No more on the spur of the moment dates.
No more fancy-schmancy trips.

BUT.

I know that there is no way we will trade this chance with all that. Hell, no. Even though we will most probably have to deal with these:

Midnight cries for milk.
And a change of dirty diaper.
Colic. Milk. Dirty diaper. More milk.

I believe that the waiting period has been a blessing in disguise, in a way. It allows us to become closer, to become strong for each other, to basically strengthen our marriage. I know we are both ready for the next stage of our married life (I hope so!) and the timing could not be more perfect.

Thank You, God. Alhamdulillah. I pray that the journey from here will be more beautiful and joyous, and the birth of our little one will be a smooth process. I pray that the little one will be another bond to tie our hearts together even more, and perhaps some day we will be blessed with more little ones.

*Deep breath*

I'm ready baby.
Saya sangat banyak WIP (work-in-progress) sekarang.

WIP di ofis (of coz, yang ni tak penah abis la kan).
WIP dalam perut (teruskan membesar anakku!)
WIP projek rumah.

Haruslah topik ini berkisar projek rumah. Sebab. Projek kerja adalah sangat bosan. Projek dalam perut ialah sangat sulit. Kita tunggu saja kelahiran budak kecik *sekali lagi, sila doakan kelahiran beliau tanpa apa2 masalah*

Anywayyy...

Projek rumah sekarang sudah berjalan. Petang tadi lepas balik dari library, kami singgah melawat tapak projek. Saya expect tak de apa2 yang berlaku lagi. Tapi, to my pleasant surprise, sudah ada beberapa progres (itu bermakna harus mengeluarkan duit lagi dalam waktu terdekat. Huhu...).

Ok, let's have a look at some of the progress:

1. Ruang tamu:

Sebelum: Ini ialah keadaan asal ruang tamu kami yang comel

WIP: Dah pasang plaster ceiling

Kerja2 yang tinggal:
1. Cat plaster ceiling
2. Pasang lampu dalam plaster ceiling
3. Pasang downlight
4. Pasang kipas & lampu hiasan

Ini ialah kipas yang bakal dipasang di ruang tamu (heart kipas metallic ^_^)


Ini pulak calon lampu hiasan di ruang makan

2. Next, ruang dapur yang comel:

Ruang dapur sebelum renovation

WIP: Tile dapur dah dicabut untuk pasang tile baru

Tile dapur yang baru (tile hitam - senang cuci dan tak cepat berdaki)

Kerja2 yang tinggal untuk ruang dapur:

1. Pasang tile baru
2. Pasang lampu dapur (dah survey kat IKEA - RM89)
3. Pasang semula sinki

Kitchen cabinet sedang dalam pipeline a.k.a. fasa kedua (haruslah kumpul dana semula sebab bajet sudah transfer ke Projek Baby)

Sebenarnya, saya belum decide rupa dan design ruang dapur kami yang baru. Tapi, these are some of the looks that I like:

Black tile, red wall & ceiling, white cabinet and black counter-top. Delicious!

Black tile, apple green feature wall, white cabinet & black counter-top - eye-catching

Black tile, white/cream cabinet, black counter-top - supaya dapurku tak nampak kecik sangat

Buat masa sekarang, kiteorang masih kekalkan jubin dinding dapur sebab rasa rugi pulak dah pasang jubin tapi lepas tu nak tanggalkan. Tapi seriously. Arkitek apartment ni ketinggalan zaman ke apa?? Dah la jubin dapur hodoh dan low quality (kalau tak pasang pun tak pe, bazir duit je), tile dinding pun warna yang tak memberangsangkan & pasang separuh tinggi dinding je.

Sedang serabut kepala fikirkan nak buat apa dengan dinding dapur itu. Haruskah dibuang saja tile nya dan cat semula, atau tambah duit tile sampai siling? *sel2 otak sedang bekerja keras*

Maybe lepas dah tengok ruang dapur dengan tile baru, hopefully dah ada inspirasi untuk ruang dapur yang comel ittew :)

Lepas exam --> kena start packing barang dan concentrate Projek Baby!
Remember that time when we were still childless, boleh lompat2, had oodles of money stashed in the bank (haha!), so much free time at hand that we went on many, many honeymoon trips, and dreaming of renovating our very first property? Yes, that was one year ago exactly. Read here.

So we waited. And waited. And waited for the house to be completed and the keys delivered to us. When we decided that we had enough of putting our lives (and other plans) on hold for the sake of this house, we then decided to move on to our second third big plan - taking MBA. Oh, the second big plan was getting pregnant and that too, took a while to materialise so we skipped to Plan #3.

There's a saying that says, 'Man maketh grand plans, but God has the final say." (Manusia mampu merancang, tetapi Tuhan yang menentukan segalanya). While we view our lives in stages and in chapter by chapter, God does not necessarily makes it that way. This year is a testament of the saying - suddenly we find that Plan #1, 2 & 3 materialised concurrently! So, lesson learnt - always be prepared for whatever possibilities.

Suddenly we found that our plans are executed in reverse order - Plan #3 (study) came first when we enrolled in the MBA programme, then came Plan #2 (pregnancy) which was discovered after we had registered and accepted the offer. Recently, Plan #1 (home renovation / moving houses) came along, making our lives even more interesting.

So back to this posting topic - the project house. You would have think after having so much time at hand we have planned and decided on our interior decoration ideas, shopped around for best buys of whatever items needed for the renovation and looked up for the most reasonable contractor to source the job to. Unfortunately, being slackers that we are, we left everything to the last minute until the house is ready to move in. By that time, we are heavily pregnant and preparing for final exam. Hmmph.

Tapi sempat jugak pergi survey electrical items and household items and sourced for quotations from contractors! I mean, not that we have much choice since:

A. We already have to pay full monthly installment to our bank upon receiving our house keys;
B. Which means we have to move out of our current rented place to avoid having to pay for two houses;
C. And, we have to act FAST coz the baby is coming!

So, in between revising for final exam, we managed to find the shop selling the most reasonable price for ceiling fan and aircond, bought cheap lightings from my favourite store, IKEA (they costed only RM10.60 each! These are for the bathrooms) and signed on a contractor to do major renovation works such as install plaster ceiling for the living and dining area complete with in-lightings and down-lights, do wiring works and install the fans and lightings, change the kitchen floor tiles so we can install kitchen cabinet later on and install grilles.

Since we now have to keep some funds for the baby and for our studies, we have to slash a big chunk off from the original budget for home renovation and do the renovations by phases (so expect phase 2, 3 & so on until our plan is completed). Sadly, that means postponing the following:

1. Kitchen cabinet - the one our contractor proposed is not exactly up to my expectations, plus it exceeds the budgeted cost by RM1K. We spent an hour discussing our wish-list for the kitchen cabinet that fits our 'comel' kitchen with IKEA kitchen consultant and the price was double the budget - so I am willing to wait and save up more for that kitchen cabinet that will bring more joy and happiness to me rather than just a 'tangkap muat' kitchen cabinet.
2. Bathroom - apart from installing the cheap lighting, we will have to do further renovation at a later stage i.e. full tiling of the bathroom wall up to the ceiling, install shower screen and change the sink. Of course Suami Terchenta will do some plumbing work himself i.e. install new rain shower head and water hose for the toilet.
3. Painting - we have not decided on the colour for our feature wall at living/dining area, kitchen and master bedroom. I am also seriously considering wallpaper but it is costly.
4. The curtains - have to use current one.

Excuse me, I go sleep on the rest of our decorating needs first. Nite, folks!
Makcik Bibah datang ke KL minggu ni. Terus ajak berliburan. Eh, tak sedar ke dah jadi mak orang, masih nak berpoya2 cucuk langit dengan saya?

Sungguh.

Saya pun dah lama tak cucuk langit. Asyik cucuk mata sebab tension di ofis. Asyik cucuk duit sebab beli barang untuk bakal anak yang sudah beri notis 2 bulan. Tak lama lagi, dia akan kena evicted dari perut emaknya. Maaf anakku, sila jangan overstay. Mak sudah teringin nak melompat2, kalau melompat sekarang kena marah dengan ayah. Macam hari tu, gatal hati nak tengok cerita hantu, bila hantu keluar mak terus melompat dari kerusi tak sedar diri sedang boyot. Ayah gelak guling-guling. Sabar ajelah.

Ok, berbalik kepada Makcik Bibah yang hendak beronggeng dengan saya. Sebenarnya, kami pun tak punya banyak masa untuk pergi beronggeng. Ada satu lagi assignment yang perlu present dan submit next week, jadi kalau ikutkan hati nak aje saya postpone. Tapi... kesian pulak sebab ni dah kali kedua Bibah turun ke KL. Kali ni dia bawak anaknya. Saya pun teringin nak tengok si Haifaa... Maka, terus aje lah on programme.

Malam sebelumnya, berhempas-pulas menyiapkan part assignment. Sampai tido pukul 4pagi! Not good Carneyz... :( Saya janji tak buat lagi, maafkan mak ye baby... Next day, pagi2 lagi dah tercongok di library, discussion smp pukul 1pm, dan lepas tu lunch. Lepas lunch, kami sempat tido dalam kereta selama 1 jam. Nasib baik tak kena tangkap basah kan. Hahahaha!

Lepas tu, barulah calling2 Bibah, dan pergi ke rumah kakaknya. Akhirnya dapat jugak dukung baby Haifaa ;) Macam baby2 yang lain, Haifaa sungguh kagum dengan janggut Suami Terchenta. Sesiapa bayi sahaja akan terpegun dengan janggut beliau. Adakah mereka boleh nampak bidadari2 berjuntai di janggut ittew??? Huh. Kecemburuan.

Lepas lepak2 di rumah kakak Bibah, kami pun keluar menuju ke 1Utama. Suami Bibah yang drive. Bibah dan saya duduk di belakang. Suami Terchenta jadi co-pilot. Sepanjang saya kenal Bibah, ni kali pertama saya tengok dia dah hubby sejak majlis perkahwinan mereka 2 tahun lepas. Masa tu, mungkin masih pengantin baru jadi tak berapa mesra. Lepas tu, dia duduk di KL, hubby pulak di Perak. Tapi kali ni, Bibah memang la very2 loving dengan hubby. Nasib baik saya tak bukak tingkap dan muntah darah. HAHAHAHA!

Honestly, saya tak menyangka akan tiba masa bila conversation in the car akan berkisar tentang barang-barang bayi:

'Ko beli berapa pasang baju untuk anak ko?'
'Erk. Aku beli sepasang je. Pastu aku mengharapkan kawan2 hadiahkan la baju untuk anak aku nanti...'
'Eh, mana cukup! Ko kene beli byk2x... Baby ni suka muntah, pastu suka berak. Lagi satu, ko kene beli baju yang jarang2 tu, kot2 rumah ko panas. Tak de la dia kepanasan sangat.'
'Hmm... ok.'
'Nanti dia pakai lampin ke, pampers?'
'Aku beli pampers je kot.'
(Suami Bibah mencelah, 'Isyk2x... kaya...')

Dan begitulah seterusnya sepanjang trip pergi dan balik dari 1Utama. Dulu2, bercerita tentang gosip2 orang perempuan, tentang kat mana nak beli tudung murah dan best, tentang pakwe, kerja dan pakwe lagi... Tapi now masing2 dan jadi mak orang (dan bakal mak orang), topik sudah berevolusi kepada perbualan tentang anak. Tahun lepas, saya mungkin akan ketawa guling2 kalau habiskan setengah jam cerita pasal puting botol susu. Yalah, tahun lepas saya tak menyangka akan pregnant tahun ni. Woohoo!

Lepas menghabiskan 2 jam shopping barang anak (lagi!) di Jusco, saya decided untuk belanja Bibah makan di TGIF memandangkan Jumaat lepas ialah birthday beliau. Sekali lagi mau muntah darah tengok mereka bersuap-suapan sambil share satu pinggan. Tapi, ekceli saya suka. Hopefully bila baby dah keluar nanti, Suami Terchenta akan terus romantis macam ittew. Ahem. En Suami? Are you reading this?

Apapun, saya rasa kurang tension sebab dapat jumpa dan spend time dengan kawan rapat sejak di UTM dulu. Masih ingat lagi kami sama2 duduk dengar ceramah masa minggu orientasi. Masih ingat lagi kami selalu buat assignment sama2. Dan sama2 takde pakwe sepanjang kat UTM Oh ya, Bibah la yang buat hasutan supaya sms Suami Terchenta masa kami di final year). Dan a few times, Bibah temankan saya dating dengan Suami Terchenta buat pertama kali after grad (Mesti masa tu dia yang nak muntah darah tengok aksi2 malu2 kucing kami).

Lastly, ialah gambar kami dengan pasangan masing2 sedang menunggu makanan di TGIF:



Makcik Bibah, next time datang KL, kita gi IKEA pulak ye? (ayat ini tidak disokong oleh Suami Terchenta dan hubby Bibah)
On Wednesday night, Suami Terchenta fetched me at office at 8pm. As usual. Now you know why I hate work kan?

I was telling him how hungry I felt coz I had very light lunch for a pregger like me (kaya filled steamed bun). Yet, my body is growing at such an unbelievable rate, while my baby inherits the father's gene a.k.a. the baby's current weight is just 1+kg je!

As we approached the traffic light, it suddenly turned red and Suami Terchenta quickly crossed the red light. We were delighted at beating the light but the delight was short-lived - a traffic police waved frantically at us to stop.

Suami Terchenta rolled down the window and began apologising for his mistake profusely. The policeman ignored his apologies and started to ask for his IC and driving license while mulut tak berhenti-henti berleter. En Suami Terchenta made a sheepish face and I automatically placed both hands on my round belly so our baby did not have to listen to her parents being scolded :p

Upon noticing me looking all pale and tired and HUGELY pregnant, the policeman stopped berating us and closed his summons book.

'Kali ni saya maafkan awak. Lain kali jangan buat lagi.' He ended his mini-lecture. We sheepishly thanked him and drove away. As we drove by other drivers that were stopped, we noticed that some were in the middle of persuading the police traffic not to book them, and some even went out of the car to argue with the police. Luckily we got away with a mini-lecture only! Phew!~

Later only did I realise that I was using the fact that I am heavily-pregnant to escape the law! HAHAHAHAHA! Ok, ok. I know this is not good, babies are innocent creatures and should not be used for evil purposes i.e. to run away from being punished. But still, thank you Pak Polisi, for being sympathetic towards this pregnant, workaholic lady! ^_^
Status sekarang: Melayan budak kecik bermain di dalam perut.

Intro: Sila rujuk header blog.
Sudah lama blog tak berupdate. Sampai En Nuffnang dah tak sudi bagi iklan lagi. Dan Msjbox tinggal kotak monolog. Kesian kan. Sendiri pun tak menyokong penat lelah En Suami Terchenta. Mengikut subjek Marketing kami, Msjbox kini sedang mengalami 'Decline Stage'. Sila baca topik Life Product Cycle ye kawan-kawan. Kwang3x! Enough dengan subjek study. Masa untuk coffee break. Bercerita tentang life kini. Life as a working and studying mom-to-be.

Tergezut?

Yeah. Sekali lagi, sila rujuk header blog. 2010 - Better than ever. Tahun ini, kami membuat beberapa perubahan drastik dalam life. First of all, akhirnya mendaftarkan diri-sendiri mengikuti program Master. FINALLY! Kamu tau berapa lama kami pasang niat ni? Dah 6 tahun. Nasib baik tak buat pekasam.

Secondly, saya tukar position. Ini bukan sesuatu yang better, tapi worse sebenarnya. Ikutkan hati, saya mau quit. Resigned. Cari keja lain. Tapi, not the right time kan. Sekurangnya-kurangnya masih memerlukan gaji untuk menampung study. Therefore, sabar aje lah *buat ke-sejuta kali, sabaarrrrrr....*

Thirdly, ini ialah official announcement. Tahun ini juga, kami sangat produktif. Dalam keterujaan nak sambung study, tup-tup dapat tau. Akhirnya, En Suami akan bergelar seorang ayah. At first, rasa nak baling test kit dalam mangkuk toilet dan flush. Bukan sebab tak suka, tapi sebab tak percaya. Tapi, percubaan kali kedua dengan test kit yang lebih mahal akhirnya meng 'convince' kan kami untuk berjumpa doktor dan 'confirm'. Syukur alhamdulillah, rezeki itu datang jugak. Tak payah buat treatment. Tak payah gi jumpa specialist. Ini dinamakan kuasa Tuhan.

Itu ialah cerita 7 bulan lepas. Saya dah melalui tahap muntah-mabuk-loya (tak mau dikenang lagi azab waktu itu), sekarang melalui tahap 'anakku-sibuk-menendang-di-tengah-tengah-malam-dia tak-nak-tido-ke?'. Kadang-kadang saya jadi keletihan sebab malam tak dapat tido dengan lena. Siang pulak, bekerja dalam keadaan stress. Dan balik dari kerja, kena buat assignment atau pergi ke kelas. Well. This is my choice. Saya boleh aje drop atau tangguh niat sambung study dulu, tapi saya nak try jugak. Sebab, kerja bertangguh selalu tak menjadi. Kan baby, kan?

Thank God, En Suami ialah suami yang mithali. Dari awal-awal lagi, sangat prihatin kesihatan kami berdua (eceh... mula la tu). Betul apa? Siapa yang tolong urut belakang dan pegang rambut semasa si isteri sibuk memuntahkan isi perut masa awal-awal dulu? En Suami. Siapa yang ambil alih tugas di rumah masa isteri kena bed rest sebab ada bleeding? En Suami jugak. Siapa yang tolong urut pinggang dan kaki masa isteri tengah dalam keadaan mabuk, letih, sakit-sakit badan? Of course En Suami. Adil la tu kan. En Suami jaga saya, saya jaga baby dalam kandungan. Esok lusa, turn baby pulak jaga kami ok?

Sekarang, budak kecik dah pandai berinteraksi. Malam-malam ialah bila kami bermain-main dengan budak kecik. Mula-mula si emak akan usap-usap perut sambil borak-borak dengan baby. Biasanya baby akan mula gerak dan tendang dari dalam. Time si ayah pulak, baby agak shy-shy. Amazing sebab dia tau bezakan tangan siapa yang sedang mengusap perut. Masa mula-mula dulu kalau En Suami yang pegang, dia akan diam. Tapi sejak En Suami dah selalu bercakap-cakap dengan baby, dia dah tak berapa shy-shy lagi. Kadang-kadang dia suka bermain-main dengan En Suami. Permainan yang biasa kami main ialah dia akan diam kalau kami letak tangan di perut, tapi akan menendang bila tangan dialihkan (Haha, can't catch me!). So comel baby.

OK la. Dah dekat pukul 1 pagi. Baby pun dah semakin senyap (penat ke baby?). Time for me to sleep. I love you baby. Muah!

Kepada kawan-kawan, diharap boleh doakan supaya hasrat kami untuk menimang cahayamata akhirnya akan termakbul dan semoga semuanya dipermudahkan untuk saya. after all, it's not easy juggling 3 roles at the same time (tu tak termasuk role as a wife!). Dan saya harap-harap sangat kelahiran dia akan membawa seribu rahmat dalam kehidupan kami :)
Hasil jalan-jalan di PC Fair petang tadi. Laser printer berharga RM199. Ulang suara. Laser. Printer.

((Sigh))

Saya suka kerana harganya murah. Performance juga boleh tahan. Hopefully, perasaan teruja ni akan terus-terusan sampai bila-bila. Sebab. Banyak percetakan nota dan assignment akan berlangsung selama 2 tahun ini.

OK, sekian. Selamat malam :)
Lately, semenjak jadi student ni, saya suka tido.

Apakah??

Bukan ke bila dah jadi student perlu selalu rajin menelaah pelajaran? Selalu rajin buat group discussion, etc.?

Ooowwhh... Kau tak tau, makcik... Kalau saya student sepenuh masa, mungkin akan gigih belajar sedemikian. Tapi sebab yuran pengajian adalah ditanggung sendiri from duit gaji, jadi work adalah still priority no. 1. Work. Yucks.

Mari saya cerita pasal work.

Sejak bulan lepas, saya dah start di department baru. Company saya bekerja sekarang adalah sangat komited menghasilkan all-rounder jadinya setiap 2-3 years, kamu akan dipindahkan ke jawatan baru dalam division yang sama. Yalah, takkan lor saya buat HR tahun ni, tahun depan masuk Engineering? Buatnya plant meletopz, siapa yang salah?

Previously, saya jaga sistem employee performance. Setiap hujung tahun, berguling-guling menangis tension. Sekarang, saya jaga gaji orang. Setiap bulan, berguling-guling masa payroll lock. Harus saya katakan - bila melibatkan duit orang, bebanan adalah 10x ganda.

Dan sebab department saya juga merangkap HR Services, therefore apa-apa isu melibatkan HR, saya lah orang yang kena masuk meeting. Saya hate meeting. Meeting adalah pembuangan masa yang lebih baik diisi dengan menyiapkan kerja-kerja lain. Oleh sebab kekadang meeting boleh ambil masa sehari, therefore nak catch up kerja adalah after office hour. That's why dalam Facebook, saya membebel-bebel bila balik kerja pukul 8 malam...

Dan, bila hari2 ada kelas, pukul 5.30pm saya akan rush keluar dari ofis. Dari KLCC, naik lrt sampai ke Bangsar. En Suami fetch di Bangsar dan kami bergerak ke UM City Campus. Sometimes, tepat pukul 6.30pm kami sampai. Tapi kalau hari2 jem yang dahsyat, kami sampai pukul 7pm. Dah membuang masa setengah jam. Kesian kan.

Malam-malam yang tak de kelas, kami balik ke rumah dan membuat assignment. Weekend pun sepatutnya buat assignment, tapi kau bayangkan la, betapa penatnya badan lepas satu minggu yang hectic?

Itulah sebabnya saya suka tido. Lebih-lebih lagi time pembawaan budak ni. Oops. Hahahaha! OK, sebenarnya baru bangun tido, jadi ayat pun adalah merepek-repek ok.

Orait, mari sambung buat assignment!

Nota: Saya rindu nak bersosial dgn rakan-rakan Msjbox, dengan Fab3 dan lain-lain. Tapi malangnya masa tak mengizinkan... :(
Ahem. Sempena status menjadi pelajar, kami telah nekad membeli sebuah meja baru untuk kegunaan menelaah pelajaran bersama2:

... Meja IKEA (kan ke aku IKEA-mania?)

So, sebesar-besar meja ni, agak-agaknya kami sewa lori ke nak bawak balik rumah?

Oh, tidak.... siapa kata Kancil tak boleh bawak muatan besar?

Tak percaya? Sila lihat aksi-aksi membawa pulang sebuah meja makan dan 4 bijik kerusi menggunakan sebuah CLK:

Meja kami + 4 kerusi, di dalam kotak ini:

Mula2, kena disassemble dulu isi kandungan kotak (sebab berat, tak larat nak angkat dlm kereta dan bila sampai rumah nanti)

Then, letakkan rangka di dalam bonnet kereta

Last sekali, masukkan kotak dengan permukaan meja di tempat duduk belakang

Tadah!

CLK - built to be versatile :)
Hey you. Purple laptop. Yummy! ~
Saya ingin gigit-gigit kamu. Lepas tu, saya mau belai-belai kamu. Manja-manja dengan kamu. Gediks2x sepuas-puas hati sama kamu. Tapi, kamu bukan milik saya lagi :( Owwh... syahdu!
Kamu ialah CLK (Cute Little Komputer) saya version 2.0. Kerana version 1.0 ialah CLK yang selalu saya tunggang ke ofis 100km/j. CLK yang ada masalah temperamental tu. Haha. Sungguh comel bukan? Saya memang 'emo' satu macam dengan harta pertama saya. Yalah, saya bukan lahir senang-lenang, masih hingusan lagi sudah dapat hadiah laptop / kereta dari ibubapa. Saya gigih bekerja kumpul2x duit supaya dapat memiliki sendiri harta-benda. Therefore, saya memang sangat appreciate ye CLK2x yang berjasa ni.
Berbalik kepada CLK 2.0.
Dulu kan. Suatu hari saya berjalan-jalan di Low Yat dengan chenta hati saya (waktu tu, kamu semua masih tak tau dia tu ada affair dengan saya. Ngeh~3x!). Dalam genggaman tangan (cewaah! cerekarama semata-mata), hasil penat-lelah berhempas-pulas membanting tulang mengerah keringat jadi hamba abdi (merepeks yang over2), ialah wang sebanyak RM2k (ya, dulu tu laptop adalah barangan mewah. Bukan macam sekarang, paling murah pun RM800 buatan Malaysia). Puas kami ke hulu ke hilir di Low Yat mencari laptop yang murah. Dulu, brand2 A*er, Ben*, etc memang dijual dgn sangat mahal, almost RM3k. So** V***o toksah cerita la kan. Harga sebijik boleh buat downpayment rumah. Hahaha! (Gelak kecewa).
Akhirnya kami terjumpa CLK di suatu kedai di suatu ceruk. Duit bertukar tangan. Chenta hati terpaksa mendermakan RM100 kerana terlebih dari bajet saya (diulangi, semasa itu laptop adalah barangan mewah...). Akhirnya selepas sekian lama, hasrat saya memiliki laptop sendiri pun tercapai :)
CLK, kamu baaaannyyaaakkk tolong saya. Kita sama-sama berhempas-pulas siapkan proposal En Trump sepanjang malam, kamu ingat kan? Lepas tu kita sama-sama 'hang'. HAHAHAHA! Kamu teman saya bermain Diner Dash, blogging, dan buat design2 yang canggih. Tanpa kamu, En Photoshop dan saya tak akan selalu dating dan bersilat2x membuat header yang sungguh menawan.
Saya dan CLK selalu travel sama2x. Semasa bosan2 tunggu flight kita akan ber'online' sakan di departure lounge. Dalam ERL pukul 5pagi, mengejutkan CLK untuk meng'update' blog sementara sampai ke destinasi.
OK. Enough. Cukup saja saya katakan bahawa I HEART YOU CLK. Walaupun kamu laptop murahan yang takde brand. Tapi kamu tetap banyak berjasa kepada saya.
Sampai la satu ketika. En Suami telah menjatuhkan kamu ke lantai. Kamu tau waktu tu perasaan saya bagaimana? Semasa kamu terhempas tak berdaya, jantung saya pun terhempas sama. Rasa nak hempas En Suami dari tingkat 3 rumah kami. Tapi, tidak logik la kan? Macam aku lebih sayang laptop dari En Suami??? (oh well. Saya mengaku, sesaat itu ada membayangkan melakukan perlakuan keji itu).
Tapi nasi sudah jadi bubur. Kamu dah tertiarap di lantai. Adapter pun dah patah. Sama macam hati saya patah :( Rasanya selama seminggu mau nangis golek-golek atas lantai. Tapi, seminggu je la. Lepas tu macam suami kematian isteri. Tanah kubur isteri masih merah dah gedik2 cari wife baru. Oops. Sesetengah suami je ye. Bukan semua...
Saya pun mulalah pasang mata dan ketuk2 kalkulator. Mau beli netbook. Netbook kecik dan ringan dibawa ke mana2. Tak la lenguh2 tangan dan bahu membawa laptop yg gedabak. Sampai di Low Yatt dgn tak dirancang lalu membawa pulang sebijik netbook Sams*ng. Bateri tahan 8jam. Woah. Memang tak perlu bawa charger = kurang berat.
Lalu kamu dimasukkan dalam beg dan disumbat ke bawah katil. Sedih kan. Carneyz, kau kijam! Kijam! Habis madu sepah dibuang! :( Tapi hakikatnya, saya sentiasa terbayang-bayang mau membalas jasa CLK. Dia deserve owner baru yang akan memanfaatkan beliau dengan lebih baik dari saya. So, bila adik saya setuju untuk meng 'repair' CLK, maka saya dengan senang hati bagi CLK kat adik.
Last week, kami pun ke Low Yat. Hantar CLK untuk repair. Then adik pun mula lah gedik2 membeli barang-barang sampingan... mouse, notebook security lock etc. Tiba-tiba dengan tak semena2 kami lalu di satu booth yang pasang kulit laptop. Saya terpukau. Adik tak berapa (dia sangat skema ye, kawan-kawan). Katanya duit yang kakak kami bagi cukup-cukup untuk repair laptop sahaja.
TAPI KAN. Saya kan degil. Lagipun saya MESTI balas jasa CLK. MESTI make sure CLK bertukar tangan dengan bangganya. MESTI make sure CLK tak merajuk sama saya. Huahuahua! Saya memang 'emo' satu macam dengan CLK. Adakah laptop yang tak bernyawa boleh merajuk?
Last-last adik pun setuju meng'pau' kakak untuk duit tambahah untuk share kos makeover CLK. Dan yang paling penting, dia SETUJU DENGAN WARNA PURPLE! WOOHOO!~
Sigh. Kamu kan CLK. Jaga diri baik2x. Jangan degil2x dengan owner baru. Adik, sila jaga CLK dengan baik, bagai menatang minyak yang penuh. Kamu lihat kan, walaupun CLK dah berumur 4 tahun+, badannya elok dan tak de scratch langsung. Kamu lihat kan, betapa saya jaga CLK elok2? Sebabnya. Kamu akan tau bila kamu dah start bekerja esok2 dan betapa susahnya mencari wang untuk membeli barang kesukaan kamu.
Sayang kamu selalu, CLK.
-Carneyz-
Test
Last week adalah menyeronokkan. Tetiba kami mengalami percutian mengejut sempena Hari Keluarga ofis saya.

Tempat yg dituju ialah Felda Hot Spring, Sg Klah di Perak. Dari KL cuma 1 jam lebih je. En Suami Terchenta seperti biasalah nak bertolak awal. Saya seperti biasa la, rilek je. Nasib baik kami sampai lambat, sebab rupa-rupanya bilik kami tak siap lagi walaupun tiba di sana pukul 3ptg!

Posing dulu sementara tunggu bilik siap...

En Suami merangkap driver pun nak posing jugak.

Tak sia-sia kami tunggu begitu lama, bilik kami adalah sangat anggun! Dengar citer, Uncle Deri lah arkitek yang men-design ini resort. Syabas Uncle Deri! Psst... boleh ke buat interior design utk rumah kami? (macam la byk sgt duit kau, Carneyz).

Katil single yang dicantumkan. Disappointed sebab tak dapat katil queen apa lagi sbb dah bayar RM200/smlm...

Kerusi yang tak digunakan.

Bilik besar dan selesa, kami pon suka hati!

Lepas check-in, apa lagi haruslah memenuhi tujuan utama ke resort ni - main air! Ada dua jenis kolam air di resort ni i.e. kolam air panas dan kolam air sejuk.

Tak tau apa maksudnya, tapi cuma fokus perkataan 'berendam' je :p Hehe.

Kolam air sejuk - kami main slide mengalahkan budak-budak sampai kena tegur dgn bos! Muahaha!

Isk... Tak abis-abis Suami Terchenta melompat macam kanak-kanak Ribena!

Dah bosan bermain-main air, satu lagi aktiviti yang menarek ialah merebus telur. 5 biji = RM2. Uniknya di sini, air panas ni ialah au naturel gitu.

Ni aktiviti yang unik di sini - rebus telur!

Boleh refer kat papan tanda untuk tempoh merebus telur ikut citarasa masing-masing...

Malam tu pulak, ada dinner bersama semua staff. Setiap family dikehendaki datang dengan tema masing-masing.

Cuba teka, apa tema kami??

En Suami concentrate dgr karaoke sampai buah tu tak sampai ke mulut beliau!

The next day, kena bangun awal-awal pagi lagi sebab ada aktiviti senam-robik.

Angkat tangan semua...!

Lepas senam-robik, semua dah kelaparan dan berpusu-pusu pergi ke kafe macam piranha. Lepas bekpes, aktiviti sukaneka pun dimulakan.

Comel sungguh anak colleague saya. Boleh saya makan dia tak?

Tengoklah budak2 ni sungguh teruja nak tangkap bola. Siapa tangkap bola paling banyak, team dia la menang

Lepas aktiviti - tolong hakim kira bola yang berjaya ditangkap...! Siyes comel.

Ni pulak aktiviti baling belon air ke belakang

Good catch!

Mak dan bapak pun turut bermain di padang. Ada permainan baling belon air ke belakang dan boling kelapa. Apa yang pasti, memandangkan orang yang menyambut belon air di belakang saya ialah bini bos sendiri, saya berhati-hati baling supaya beliau tak basah! :p Kalau tak, bersiap-sedia akan mendapat rating buruk tahun ni. Heheh.

Lastly, ini ialah satu percutian yang boleh dikelaskan menghiburkan. Saya puas hati. Mungkin sebab sebelum ni saya sebenarnya tidak la begitu teruja hendak pergi :p Ok Msjbox, apa lagi kita serbu Felda Hot Spring Sg Klah ni! (tapi nak pergi sini, kena poket tebal sket)
Dan jawapannya ialah...


Nak tau kat mana saya dapat benda ni, sila baca posting seterusnya! Family Day di Felda Hot Spring Resort, Sg Klah! ;p
Siapakah yang boleh menterror kan diri meneka benda ini???


Teka, teka... Jangan tak teka! ;)
Kawan-kawan, terlebih dahulu mari kita berselawat ke atas Junjungan Besar, Nabi Muhammad S.A.W. Terima kasih Ya Allah, kerana mengutuskan baginda sebagai Nabi kami dan kerana menjadikan kami Umat baginda. Salam Maulidur Rasul :)

Kamu tahu semalam saya sebok menghebohkan di FB akan bermain futsal di Ampang Sports Planet pukul 8 malam?


The real story is saya dan ofismet telah kena DITCHED. Sampai2 di sana, seorang pun tak nampak batang hidung. Dari satu court ke satu court, kami menjengok2 macam anak zirafah hilang ibu. Eh, anak zirafah hilang ibu kena jengok2 jugak ke? Bukankah leher zirafah panjang macam... zirafah??

Melalut. Anyway, kesudahannya ialah happy ending. Kami tetap meneruskan usaha gigih bermain futsal. Dengan strangers. HAHAHA! Sumpah. Kami buat muka bodoh pergi jumpa satu team yang ada players perempuan dan tanya,

'Hi guys. Boleh tak kiteorang join? Kiteorang baru je kena ditched. Sedey giler.' Tambah buat-buat muka yang tak tabah. Dan nasib baik percubaan nasib kami berjaya. Kalau tak. Sia-sia saja membuat ketabahan hati datang bermain futsal.

Oh yeah. Saya masih KAKI BANGKU. :(

Hari ni pulak, Suami Terchenta dan saya pergi ke Jusco. Konon-konon hendak membeli sepasang seluar jeans baru. Akhirnya tiada yang berkenan. Lalu kami menyoppingkan diri di Jusco, membeli barang-barang dapur. Bila nak keluar, dengan tak semena-mena adalah hujan. Sementara tunggu hujan berhenti, kami pun lepak di Starbucks membuat ini:

La~la~la~...

Baik-baik, jangan runtuh...

Hmm... fikirkan strategi seterusnya.

Siyes comel Suami Terchenta concentrate mengalihkan blok ni.

Keputusan berani runtuh!

Sepandai-pandai mengalih blok, akhirnya jatuh berderai jua!

Sesekali, bermain permainan tradisional (i.e. yang tak memerlukan elektrik dan Internet) pun sangat mengujakan. Hehe.
One of my favourite reality show is The Biggest Loser Asia which is currently at Episode 112.
Every Tuesday night (when I ponteng-ed my Quran recital class - saya seorang yang jujur) I will take hostage of the TV remote control and tuned in to Hallmark Channel to satisfy my sadistic desire to see who will be kicked out of the show.
AHAHAHAHA! Evil kau Carneyz, very evil...

Source: The Biggest Loser Asia Club's website


The first few episodes were really boring. The contestants kept going in and out of Prince Court Medical Centre that I wondered whether those people were really sick or it was just a part of PCMC's promotion strategies. I mean, demam pun nak kena masuk wad kat hospital paling mahal di Malaysia ke?

Then after one by one of the contestants were eliminated (mostly from the Red Team), things started to get more interesting. To be honest, I sort of hate-love the Red Team - they were annoyingly too patriotic (the remaining team members kicked Nadia out not because of her performance but because they preferred her to one of their countrymen).

But at the same time, I have always have a soft spot for losers - HAHAHA! So not true! OK, OK... I just want the show to continue having intense fights and competitions between the two teams for as long as Carlos remains in the game. BRING IT ON! *cats' claws gesture*

On the other hand, the Blue Team has become too much like the Brady Bunch that one of the contestants even declared, 'I will never vote for one of the Blue Team!' after kicking out poor Kevin. Tak ke kesian kat budak tu?? I totally and whole-heartedly agree with Kevin when he said, 'The Blue Team are heartless!' because they decided that Martha should stay and Kevin should be given the Jimmy Choo. Martha did not lose weight that week, and she got to stay because she was formerly in the Brady Bunch Blue team?

Meanwhile, Martha continued to annoy me because she seemed to have the 'I'm the youngest and cutest and my elder siblings will protect me' kinda mindset. Marilyn had to slog and push herself to make sure she did not fall below the yellow line so the team wouldn't face the heartache of choosing between her and Martha. Does that same thought apply to Martha? To me, she was like, 'Oh yeah, it's ok to be below the yellow line as long as Carlos is there with me'. She knows the rest will NEVER eliminate her over The Enemy even though her performance sucks.

Oh boy, she was wrong BIG TIME this week. Carlos miraculously lost 9kgs that week and that pushed Tony below the yellow line together with Martha. Tony who constantly showed good track record of losing weight pun telah disingkirkan.  Drama, drama... I hope Carlos will continue to pull off big weight loss and competed against King David yang sememangnya sangat tidak sebulu dengan Carlos in the finale.

OK, enough of my favourite TV show at the moment.

Berbalik kepada topik cerita pada hari ini.

Kakanda saya sedang bersemangat waja untuk menurunkan berat badan. Sibuk memberitahu beliau sedang memakan pisang panggang untuk minum petang (pisang panggang adalah sangat tidak kewls, kakak). Kerana terikut-ikut kan pengaruh TV, saya pun mencabar kakanda saya dalam pertandingan:

"The Biggest Loser Sister"

Kamu semua membuat muka ini --> -_- <-- Apakah??


Ya, sejak kecil kami suka cabar-mencabar. Itukan ialah tanggungjawab adik-badek? Hehe. Kakak dan saya secara normal ialah semacam pasaran saham - mula-mula saya naik, dia turun. Dia naik, saya turun. Benar kan? Semasa kecil, sayalah budak gemuk yang selalu membontot kakak saya yang menjadi pujaan budak lelaki di kawasan perjiranan kami. Semasa di universiti, kakak saya mengalami kesihatan yang menggalakkan, sementara saya yang berpinggang ramping menjadi pujaan ramai (muahaha! ayat yang palsu belaka).

Tetapi sekarang akhirnya kami adalah setara. Ini ialah sesuatu yang merisaukan. Kami tak mau turun naik lagi, dan tak mau bersama-sama naik. Kami mau sama-sama turun. Biar gaji kami saja yang naik! HAHAHA!

Therefore, ini ialah syarat pertandingan kami:

1. Pertandingan dibuka kepada dua orang peserta sahaja - saya dan kakak.
2. Ukuran timbangan adalah dibuat setiap bulan - sesiapa yang berjaya menurunkan kg paling banyak, yang kalah akan bayar RM1.
3. Setiap 1hb bermula Mac, kami akan melaporkan berat timbangan terkini i.e. berat pada awal pagi (7am) di blog khas yang akan dirahsiakan URL nya (aisey, kejatuhan airmuka sekiranya pembaca blog tahu berat sebenar saya).
4. Bayaran akan dilangsaikan secara bentuk duit raya semasa Hari Raya Aidilfitri tahun ini.
5. Sekiranya peserta terkena buatan orang, secara automatik pertandingan dibatalkan tanpa kerugian pada mana-mana pihak yang membatalkan pertandingan.
6. Keputusan akan diumumkan di blog ini (dengan jumlah penurunan kg setiap peserta) e.g. Carneyz: -1kg, Kazoonka: -1kg.

Kamu rasa sungguh adil, kan?  Fair & square!

Baiklah sister, mari kita mulakan pertandingan. Let's kick ass! Eh salah! Let's kick off the weight!

Pernah tak korang terasa nak pergi shopping baju tapi macam malas nak keluar + tak de idea nak beli baju fesyen apa? Ataupun tengah cari inspirasi fesyen yang sesuai tapi malas nak keluar masuk dressing room? Yalah kan, kena tanggalkan tudung, bukak butang baju, tanggalkan seluar (ok la, korang tau la apa yang perlu dibuat semasa proses buka baju). Lepas tu, pasang balik, keluar cari baju lain, masuk balik dressing room dan mengulangi perbuatan yang sama.

Untuk someone yang tak suka buat benda yang sama berulang-ulang macam saya, process membeli-belah baju sometimes sangat meletihkan. Melainkan saya memang ada mood nak mencuba pakaian. Tapi selalunya tak. Ditambah dengan En Suami Terchenta, lepas 10 minit je dah buat muka boring. Dah bising nak balik. Dari ada mood, terus la mood jatuh merudum.

Sekarang mungkin tak lagi. Sekarang apa yang perlu saya buat ialah mencuba fesyen yang saya suka di Looklet. Macam main anak patung. Lepas tu bila dah jumpa 'Look' yang saya suka, saya boleh la try cari baju yang lebih kurang serupa dengan 'Look' yang dah saya create tu.

Contohnya:

Pakaian yang sesuai untuk keluar tengok movie dengan Suami Terchenta

Tapi melainkan duit korang berkoyan-koyan la kan, mesti korang akan try untuk cari pakaian yang versatil dan boleh pakai untuk apa saja. Contohnya, tank top hitam boleh dipakai untuk beriadah di gym atau sebagai vest untuk ke pejabat:

Vest hitam dipadankan dengan tracksuit maroon dan jaket hitam

Vest hitam dipakai dengan blaus lengan panjang, dan seluar hitam

So, yes. Ini ialah aktiviti yang sangat fun, sebab ada banyak choice pakaian dan aksesori yang boleh dipadankan.

P/S: Cubalah ada model lelaki jugak, supaya saya boleh try cari 'Look' yang sesuai untuk En Suami Terchenta.
Di department saya, asal meeting je, kakak yang buat tempahan makanan akan tanya kat saya,

'Dik, nak fruit tart ke?'
Saya pun akan jawab, 'Of course!'

>Sigh< Saya memang heart fruit tarts. Sampai kakak tu dah tak payah tanya lagi. Meeting saya je, ada fruit tarts. Fruit tarts je, meeting saya. Tea lady sorong fruit tarts masuk bilik meeting je, orang dah tau itu meeting saya. Wakaka! Dramatik kau, Carneyz!

Sempena cuti CNY, adik saya menghabiskan cuti beliau di rumah kami memandangkan semua housemates nya dah balik kampung.

4 hari bercuti tanpa plan apa-apa, haruslah kami berfikir untuk melakukan projek. Maka, dengan semangat tinggi  + birthday adik pun dah nak dekat (esok!), kami launch projek besar-besaran di rumah!

Iaitu...

Weekend Project - by Carneyz & Miss Dekyah

Fruit Tartlets
Resipi adalah dicilok dari blog Dapur Kak CT. Yummy! Thank you Kak CT! :)

Wakaka! Saya malas nak salin resipi di sini jadi kamu haruslah rajin ke blog Kak CT yang marveles tu. Boleh bikin perut lapar.

Anyways, sebagai bukti usaha gigih kami dari malam semalam (membuat pastri / kulit tart adalah sangat menjenuhkan!), dilampirkan di sini sekeping gambar berukuran 578x408 px untuk makluman pihak tuan dan puan <-- apakah ayat skema ini?? :


Selama ni tau membedal je tak tau pun proses-proses membikin fruit tartlets ni. Sepatutnya untuk menambahkan kecomelan fruit tarts ni, perlu letak buah kiwi, buah anggur dan buah strawberry. Tapi di tengah-tengah bulan yang sempit ni, cuma boleh letak dua jenis buah - buah anggur dan buah kiwi.

Masa potong buah kiwi pula, rupa2nya buah kiwi itu tidak sehijau yang disangka! Kreatif! Kreatif! Therefore apa lagi, celuplah dalam pewarna merah kasi nampak anggun lagi sama fruit tartlets kami. Jeng, jeng, jeng! Anggun tak? Comel tak?

Rasanya pun sama macam yang selalu di order dalam meeting. In fact, kadang-kadang kulit tart dalam meeting rasa terlebih tepung tapi resipi Kak CT ni, pastri nya rasa manis dan secukup rasa. Boleh la meneruskan usaha gigih lagi lepas ni :)

Akhir sekali, saya nak ucapkan "Happy Birthday" kepada kakak dan adik saya yang bakal menyambut hari lahir ke *tuuuttt* pada 15hb Februari 2010 (esok!). Kepada kakak kami, kami akan makan fruit tarts ni bagi pihak beliau *wink*

Also, Happy Chinese New Year to all my friends who celebrate CNY!