Kenapa mesti photo-hosting untuk background template blog saya dah expired? Sungguh tidak berperikemanusiaan. Natijahnya, saya terpaksa meminjam layout Blogger. Pink gittew. Sumpah bukan diri saya sebenar.

Neways. Hari yang sungguh padat. Mengusung si Khayla ke hulu dan hilir menghadiri kenduri kawen member-member. Life as young parents. Membawa budak kecik seperti berpindah rumah. Tak sah selagi kereta tak dipenuhi barang-barang Khayla. Sesampainya di rumah member #1 di Bangsar. Tergedix menolak strolly (nama timangan manja stroller diberi oleh Suami Terchenta) ke majlis perkahwinan. Sudahnya berhempas-pulas fikir bagaimana nak muatkan stroller di celah-celah meja makan.

Dear Khayla,

It's 12pm, Mommy's home but you are not. I feel like such a bad mommy leaving you behind at the daycare centre. So bad, that I cried in the car while driving home. To make it even worse, when I kissed you goodbye, you screwed up your face and cried. Cried at the sight of mommy leaving. Khayla, I'm sorry!

My baby girl,

This morning you woke up in a good mood. You had no idea that Mommy is leaving you at the daycare. You asked for milk and smiled at me while you were breastfed. When you are full, you lay down quietly and patiently while I prepared your bath water. You made a slight fuss only because the water was slightly cooler than usual, then you enjoyed your bath time as usual. Baby, today you smiled at me radiantly in the bath and I spilled my tears already! I smiled back at you, teary-eyed. I told you gently that you will be left at the daycare so you can get used to it. You still smiled because you did not understand what I was telling you.


Khayla sleeping after the trip to Hospital

Ello I'm back!
Terima kasih Blogspot sbb tak terminate blog saya. Encik Nuffnang, TQ masih lagi tayangkan iklan di sini. Kawan-kawan blogger (erk, ada lagi ke? Hehehehe), TQ sbb masih lalu-lalang. Pasti adalah sangat bosan memberi salam tapi tuan punya takde.

Masalah ni adalah disebabkan Khayla. Ya, semua salah Khayla! (ececey, mak apakah ini, salahkan bayi berumur 2 bulan?) OMG, Khayla sudah 2 bulan. Pejam celik berkali-kali, anak kecil saya dah pandai senyum, pandai angkat kepala tinggi2 dan sudah ghairah berceloteh! Always selepas mandi ada je bunyi menceceh keluar dari mulut Khayla. Tapi kalau sebelum mandi tak diberi susu, siap lah. Yang keluar bukan bunyi yang comel mencair hati, tapi bunyi Khayla terpekik2 mintak susu.