Hari ni dengan tak semena-mena dapat sms dari group assignment member:

S: Today class cancel. No electricity @ city campus.
Aku: yeayyy!!!

Tengok tu, kemain seronok kan padahal dulu beriya-iya nak sambung study gittew... Ye la, dulu ingatkan lama lagi nak dapat anak tu yang gigih dan semangat waja nak belajar balik. Sekarang life dah jadi super-duper busy sebab kena balance masa antara study, kerja and family! Tu belum personal time lagi.

Hari ni, dengan semangat berkobar-kobar kiteorang bangun awal demi melaksanakan a few urgent tasks termasuklah membuat passport untuk si budak kecik. Maklumlah next week mak dia akan outstation ke Pasir Gudang, so dah alang-alang turun ke JB tu teringin la nak bawak Khayla dan nenek Khayla ke Universal Studio di Singapore.

On one hot day, my kay-poh little girl wanted to have a taste of watermelon after watching Mommy & Daddy devoured the cool, watery and yummy red-coloured fruit: