Dear Khayla,

Sorry that this took me so long to post. I had been keeping this entry as draft for too long and now you turned seven months already! Sorry, sweetie-pie. Guess last month was pretty hectic for Mommy, what with crazy work schedule and even crazier study and assignment and stuffs. Phew! Plus, there were sad things that happened last month and Mommy felt really down about it. But, nevertheless I owe you this one, baby. So here goes, a late 'letter' to you:

Last month you turned six months old, baby. I'm so proud to say that you have been exclusively breastfed since day one. Now who says breastfed babies are skinny? They should take a look at you.

6mths



Lately, si budak kecik ni asyik moody memanjang. Dalam erti kata lain, dia cranky.



I love watching my baby sleeps. Her arms spread apart. Her face as always so serious, yet so adorable...

Memandangkan hari ni meeting kat Pasir Gudang, aku amik kesempatan buat plan awal2 angkut Khayla dan Mak ikut sama sebab nak bercuti2 di Singapore. Yalah, alang-alang esok hari Jumaat, aku pon extend la stay kat JB until weekend then masuk ke Singapore.

Habis meeting tengahari tadi, aku balik hotel and tido. Letih betul sebab bertolak dari KL lepas kelas dan sampai di Pasir Gudang pukul 2 pagi. Malam pulak kiteorang jalan-jalan cari makan. Oleh sebab malam sebelumnya semua yang datang meeting bagitau dinner kat Pasir Putih Seafood Restaurant adalah terbaek, aku apa lagi terus la GPS kan restoran tu. Lebih kurang 20 minit la dari hotel kiteorang.

Lokasi restoran ni atas air. Yang best nya kalau ko betul2 nak makan kat atas restoran terapung pon boleh sebab dia ada pelantar yang terapung. Tapi sendiri mau ingatlah kalau berombak jaga-jagalah makanan jangan sampai terbalik :p Kiteorang sampai2 je terus datang orang amik order. Servis cukup baik. Tak delah macam kat KT dulu :p

Untuk dinner malam ni aku order ketam masak masam manis, udang goreng tepung, tomyam seafood, kerang bakar dan sayur kailan ikan masin. Saja je nak merasa makanan seafood di sini sebab review yang melambung-lambung dalam meeting tadi. Walaupun order bebanyak, tapi sekejap je dah sampai:

ABC special

ABC special :) sedap giler...