Ole-ole dari Bandung

Dah hampir seminggu aku tak berapa sihat. Demam selsema yang berjangkit daripada anak-anak yang dah menular ke aku, sekarang dah upgrade jadi batuk pulak. Perubahan cuaca yang kejap2 panas, kejap2 hujan pun menyumbang kepada faktor tak sihat ni. Hmm. Sabar je la, semoga penyakit ni menghapus dosa aku yang berkoyan-koyan ni!

Anyway, walaupun tak sihat aku gagahkan jugak pergi kelas sebab semalam ada presentation. Cuaca buruk menyebabkan aku terpaksa bawak sekali anak-anak ke UM sebab takut terlewat.

Presentation berjalan lancar walaupun aku terpaksa cut banyak point sebab tak nak markah kena potong. Lepas abis presentation aku mintak excuse nak balik awal dengan alasan tak sihat. Nasib baik lecturer ok je.

On the way balik tu, terperasan whatsapp Kak Ret pesan ambik brownies Kartikasari yang dia bawak dari Bandung. Dalam hati, I loike, I loike! Hehe. Even sebelum aku beranak lima bulan lepas aku teringin sangat nak brownies Kartikasari ni tapi takde pulak sapa2 yang pergi Bandung masa tu. Aku suka bangat (tetiba accent Indonesia pulak) brownies ni. Sedap dan ada lapisan flaky kat layer atas brownies yang sangat la heavennn!

So malam tu jugak aku pegi ambik brownies daripada Kak Ret. Ingat nak bayar harga brownies memandangkan aku pesan kat dia, tapi dia tak nak pulak, katanya memang dia plan nak bagi kat kawan-kawan pun :) Heee... Mesti lagi sedap bila orang kasi ^_^ Thanks Kak Ret!


Ni la rupa menatang brownies yang diidam-idamkan tu...

Sampai kat rumah aku tengok Kak Ret bukan setakat kasi brownies Kartikasari ni, tapi dia ada bagi a few stuffs jugak:


Terima kasih Kak Ret! Love the souvenirs especially brownies tu :)

1 comment:

  1. Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

    A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


    Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

    Brownies ETA ✈✈✈ on 24th nov 2014 & 2 dec 2014

    Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

    Place order or grab our limited supply now.

    WhatsApp/sms dazlina +60192633431

    Http://mamarxstorymory.wordpress.com

    ReplyDelete